Ringen om te snoepen.

In de jaren dat ik trouwringen mag verkopen, ben ik heel wat leuke, bijzondere en enthousiaste verhalen tegengekomen. Niet alleen de locaties waar de ringen uitgezocht worden zijn divers, ook de uitspraken en benamingen zijn soms erg bijzonder.

Afgelopen week mocht ik onder andere bij een leuk gezinnetje komen om de ringencollectie te laten zien. Enthousiast hebben we van alles doorgesproken. Zo was zoonlief vorig weekend voor het eerst in zijn grote bed, met alle gevolgen van dien.

Gelukkig voor de ouders bleef hij deze avond lekker in zijn bed slapen. In alle rust konden zij hun trouwringen uitzoeken. Onze dochter heeft deze fase ongeveer een half jaar geleden meegemaakt, hierdoor konden we goed onze ervaringen delen. Het beloofde al een gezellige avond te worden.

De koffer met alle trouwring modellen had ik meegenomen, samen met een ringenontwerpprogramma op mijn laptop. We konden van start.

Na eerst alle wensen te hebben besproken zijn we de collectie doorgegaan. De eerste bakjes met ringen kwamen op tafel en de meningen werden uitgesproken. Omdat ik altijd aangeef een eerlijke mening te geven, doen de meeste mensen dit ook. Zo is het eerste bakje afgewezen, “alleen tweekleurige ringen, daar houden wij niet van”. Van mijn kant het moment om te vertellen dat de ringen ook in 1 kleur uitgevoerd kunnen worden. Maar nee, deze mochten aan de kant. Het volgende bakje mag zich onderwerpen aan de keurende blikken van de jury van deze avond. Ook deze ringen waren niet naar wens.

Na verloop van tijd waren er 5 bakjes met ringen waar geschikte modellen in te vinden waren. De keuze wordt dan moeilijker.

Toen kwam voor de 2e keer een bakje op tafel. Ik hoorde een grinnik van hem. Hij wijst naar een set ringen, nee, niet het set wat hij mooi vindt in dat bewuste bakje. “Die ringen…. Die zouden zo uit een kauwgomballenautomaat kunnen komen”.

Wouw dacht ik, deze uitspraak schrijf ik op. Origineel, goed doordacht, en het geeft de volledige omschrijving.

Mochten jullie ook de kauwgomballenautomaat ringen willen zien, maak dan even een afspraak. Jullie hebben dan alle tijd om de ringen te ontdekken.

Uiteindelijk vonden ze de ringen die helemaal naar wens zijn. Bijna mogen ze de ringen gaan dragen. En bij elk kauwgomballenautomaat zullen ze beseffen, onze ringen zijn de beste keus geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *